Beyin Felci

Beynin nöroplastisite özelliği temel alınarak geliştiridğimiz SAS-Life Dinleti Programı beynin ilgili merkezlerini kulaklıklar aracılığıyla çeşitli ses, ton, konuşma ve müzik ile uyararak kişinin yaşam kalitesinde bir fark yaratır.

Beyin Felci


Felç (inme), beyni besleyen kan damarlarındaki akışın durmasıyla oluşan beyin hasarıdır. Felç geçiren bireylerde, felcin beyinde gerçekleştiği bölgeye bağlı olarak çeşitli klinik bulgular gözlemlenir. Beynin hangi bölgesinin ne kadar hasar gördüğünün tespit edilmesi, felcin birey üzerindeki etkilerinin anlaşılmasına olanak sağlar. Örneğin; felç, beynin sol yarı küresini etkilerse, bireyde konuşamama, konuşulanı anlayamama, anlamlandıramama gibi dil ve konuşma bozuklukları, bellek sorunları, okuma ve yazma güçlükleri gibi günlük hayatını olumsuz yönde etkileyecek durumlar ortaya çıkabilir. Buna karşın, felç, beynin sağ yarı küresini etkilerse, mekanı algılamada güçlük, motor beceriler ve denge koordinasyon merkezine bağlı hareket sorunları, konuşmaya duyguyu verememe, mekanik konuşma ve duygusal güçlük gibi yine günlük hayatı etkileyecek durumlar görülür.

Felçler yukarıda bahsettiğimiz gibi bireyde ciddi boyutta hasarlara sebep olabilir. Fakat beynin nöroplastisite özelliği sayesinde, beyin kendini yenileme ve yeniden yapılandırma yetisine sahiptir. Nöroplastisite çalışmaları beynin bu özelliği üzerinde durarak felç sonrası kaybedilen yetilerin doğru ve güvenilir çalışmalar ile hızla geri kazanılabildiğini ortaya koymuştur.

SAS-Life Dinleti Programı

Felç sonrasında uygulanacak tıbbi tedavinin yanında, rehabilitasyon sürecinin de doğru ve düzenli bir şekilde uygulanması, felçli bireylerin gelişimini olumlu yönde etkilemektedir. Rehabilitasyon hizmetleri arasında aşağıda belirtilen süreçler önemli rol oynamaktadır.

  • Fizik Tedavi ( hareket, denge ve koordinasyon gibi)
  • Konuşma Terapisi
  • İş ve Uğraş Terapisi (bireyin kendi temel ihtiyaçlarını yeniden öğrenmesi)
Beynin nöroplastisite özelliği temel alınarak geliştirdiğimiz SAS-Life Dinleti Programı beynin ilgili merkezlerini kulaklıklar aracılığıyla çeşitli ses, ton, konuşma ve müzik ile uyararak kişinin yaşam kalitesinde bir fark yaratır.

Felç sonrası, bireylerin yaşam kalitelerinin artmasına nasıl yardımcı olabileceğimizi öğrenmek ve programlarımız hakkında daha detaylı bilgiye sahip olmak için bizimle iletişime geçebilirsiniz. Dinleti programını evinizde online olarak uzman desteği ile uygulayabilirsiniz.

Tüm Sonuçlar

Başarı Oranı

Beyin İçin Müzik

Müzik beynin gıdasıdır ve hissettiklerimizi öğrenip gelişme şeklimizi olağandışı şekilllerde etkiler. Boş zamanımız olduğunda ya da canımız istediğinde müziği rastgele kullanmaktansa, çok daha iyi yönlendirilmiş ve belli bir amaca hizmet edecek şekilde duygusal refahımızı yükseltmek, öğrenmeyi hızlandırmak ya da gelişim sorunlarının üstesinden gelmek adına kullanılabilir.

Beyin Dalgaları

Bu yazımızda sizlere SAS Programlarımız içerisinde kullandığımız tekniklerden sadece birisi olan beyin dalgalarını anlatacağız. Çoğu SAS Programlarında Binaural Frequency Differentials (iki kulaklı frekans ayrımı – kısaca BFD)’i kullanıyoruz. BFD, varolan beyin dalgalarını belli bir yönde (yukarı ya da aşağı, daha hızlı ya da daha yavaş) hareket ettirmemize rehber oluyor.Aşağıda beyin dalgalarıyla ilgili kısa bilgiler bulabilirsiniz.